На этой странице мы составили вопросы всероссийской олимпиады по английскому языку для 10 класса с таблицей правильных ответов к ним.

Тренировочные вопросы можно использовать на уроке в 10 классе, предложив ученикам возможность обновить в памяти и актуализировать ранее пройденные темы, а также определить, насколько хорошо они подготовлены к олимпиаде.

1. What is the comparative of “steep”?

  • А) more steep
  • Б) steepper
  • В) steeper

2. Choose the correct prefix in each case.

We __packed as soon as we got to the hotel, then we went for a walk.

  • А) dis-
  • Б) mis-
  • В) un-

3. Choose the correct form of the verb:

Teresa was writing with the light ______ .

  • А) burning
  • Б) burnt
  • В) being burnt

4. What tenses are the following sentences?


The people had not been warned by the coastguards.

  • А) Present Perfect
  • Б) Simple Past
  • В) Simple Present
  • Г) Past Perfect

5. Choose:

I don’t think I can put ___ with three small children in the car.

  • А) down
  • Б) up
  • В) in

6. Choose the correct option:

The first computer__________  in the 1940's.

  • А) is invented
  • Б) was invented
  • В) will be invented

7. Choose:

She called me several times ___ my exam.

  • А) during
  • Б) considering
  • В) following

8. Choose:

I couldn’t see the film because the woman ___________________ me was wearing a big hat.

  • А) in front of
  • Б) next to
  • В) behind

9. What is the comparative of “likely”?

  • А) likelyer
  • Б) likelier
  • В) more likely

10. Choose the correct form of the word:

I would be even ______________ you went with us.

  • А) happier if
  • Б) as happy as
  • В) more happy than

11. Which is correct?

  • А) a) Pass out (=distribute) these forms!
  • Б) b) Pass these forms out!
  • В) c) Both are correct.

12. Choose the correct form of the verb:

_______ my work on the report, I locked my office and went home.

  • А) Finished
  • Б) Having finished
  • В) Having been finished

13. Which is correct?

  • А) We took after breakfast off.
  • Б) We took off after breakfast.
  • В) Both are correct.

14. Which is correct?

  • А)
    a) Thomas’ grandfather passed away last month.
  • Б)
    b) Thomas’ grandfather passed last month away.
  • В) c) Both are correct.

15. Choose:

Everyone was dancing ___ Mr. Rogers.


  • А) including
  • Б) concerning
  • В) respecting

16. Choose the correct prefix in each case.

That bill can't be right. I think he __charged me.

  • А) over-
  • Б) re-
  • В) mis-

17. Choose:

Can you turn the music ___ ? This is my favourite song.

  • А) up
  • Б) down
  • В) off

18. Choose the correct prefix in each case.

My spell checker corrects a mistake whenever I __spell a word.

  • А) un-
  • Б) mis-
  • В) dis-

Ответы к всероссийской олимпиаде по английскому языку 10 класс

В этой таблице представленны ответы на задания по английскому языку к школьному этапу всеройссийской олимпиады

Номер заданияПравильный ответ
1 В
2 В
3 В
4 Г
5 Б
6 Б
7 А
8 А
9 Б
10 А
11 В
12 Б
13 Б
14 А
15 А
16 А
17 А
18 Б