Мы подготовили примеры заданий всероссийской олимпиады по английскому языку для 5 класса с правильными ответами к ним.

Тренировочный комплект заданий можно использовать на уроке в 5 классе, тем самым дав учащимся возможность актуализировать и актуализировать ранее изученный материал, а также определить, насколько хорошо учащиеся готовы к олимпиаде.

1. Travelling buy _________ is the fastest way of travelling.

  • А) ship
  • Б) train
  • В) plane
  • Г) car

2. Choose the correct modal verb:

You __________ eat so much chocolate. It’s not good for you.

  • А) should
  • Б) shouldn't
  • В) can
  • Г) can't

3. Choose the correct word:

You have to pack your suitcase _____ you go to the airport.

  • А) before
  • Б) after
  • В) but
  • Г) when

4. Find the sentence with a mistake

  • А) I wore shorts yesterday
  • Б) She wore jeans last month
  • В) They read a book the day before yesterday
  • Г) They was in London 2 days ago

5. Choose the correct modal verb:

Tom _______ play tennis quite well. I usually play with him every weekend.

  • А) may
  • Б) need
  • В) could
  • Г) can

6. Choose the correct modal verb:

She looks tired; she __________ take some days off.

  • А) must
  • Б) can
  • В) may
  • Г) should

7. Complete the sentence:

___________ any water in the pool.

  • А) There is
  • Б) There are
  • В) There isn't
  • Г) There aren't

8. Choose the correct adverb:

Wow! You ______________ have milk in your fridge, but today you’ve got some.

  • А) always
  • Б) usually
  • В) hardly ever
  • Г) sometimes

9. Choose the correct word:

Every night _____ I go to bed, I brush my teeth.

  • А) Before
  • Б) After
  • В) When
  • Г) As soon as

10. Choose the correct word:

I could read ______ I was 5 years old.

  • А) before
  • Б) after
  • В) when
  • Г) but

11. Complete the sentence:

__________ any biscuits on the plate?

  • А) There is
  • Б) There are
  • В) Is there
  • Г) Are there?

12. Choose the correct preposition:

Harold is hiding ___ the chair.

  • А) on
  • Б) in front of
  • В) behind
  • Г) between

13. Choose the correct preposition:

There is a fence ___ the house.

  • А) between
  • Б) around
  • В) over
  • Г) next to

14. Choose the correct word:

You will not be hungry _____ you eat.

  • А) before
  • Б) after
  • В) when

15. Choose the correct modal verb:

I __________ move the table. It was too heavy.

  • А) can
  • Б) can't
  • В) could
  • Г) couldn't

16. Choose the correct word:

_________ flowers over there aren't expensive.

  • А) this
  • Б) that
  • В) these
  • Г) those

Ответы к всероссийской олимпиаде по английскому языку 5 класс

В этой таблице представленны ответы на тесты по английскому языку к школьному этапу всеройссийской олимпиады

Номер заданияПравильный ответ
1 В
2 Б
3 А
4 Г
5 Г
6 Г
7 В
8 В
9 А
10 В
11 Г
12 В
13 Б
14 Б
15 Г
16 Г